Donosimo teme iz svijeta turizma

Blog

Štednja za putovanja

5 savjeta kako uštedjeti novac za putovanje

U zimsko vrijeme obično usporavamo tempo te puno manje izlazimo i putujemo. Razlog tome je zimska hladnoća i nešto nepovoljniji vremenski uvjeti, ali i pokušaj štednje nakon financijski rastrošnog blagdanskog razdoblja za mnoge. Stoga je početak godine odlično razdoblje i izvanredna prilika da uštedimo nešto novca za buduća putovanja. A kako bismo vam pomogli u tome, pripremili smo pet savjeta kako uštedjeti novac za putovanje, i to u bilo koje doba godine.

savršen domaćin

Kako biti savršen domaćin?

Kao iznajmljivači, sigurno ste se često puta zapitali kako možete poboljšati svoju uslugu. Mnogo puta je to značilo preuređenje vašeg interijera ili eksterijera i proširenje ponude te nuđenje dodatnih sadržaja, poput parkirnih mjesta i slično. No dočekivanje gostiju i stvaranje prave atmosfere tijekom njihovog boravka u vašem smještaju može biti ključno za njihovo cjelokupno iskustvo i ostavljanje dobrog dojma. Iako još uvijek ne postoji knjiga pravila u kojoj možete pročitati kako biti savršen domaćin, mi smo za vas pripremili nekoliko savjeta temeljenih na iskustvima i povratnim informacijama gostiju.

Prednosti solo putovanja

Razni zaljubljenici u putovanja proputovali su svijet potpuno sami, bez prijatelja ili članova obitelji koji bi im pravili društvo. Ipak, ideja putovanja nasamo mnogima se čini potpuno zastrašujuća, i to iz više razloga. Neki se boje postati meta lopova, neki da se neće moći sporazumjeti u stranoj zemlji, a neki jednostavno ne vole provoditi vrijeme nasamo. Zašto solo putovanje može biti odlična ideja i koje su sve prednosti putovanja nasamo, doznajte u nastavku.

Bleisure – spoj businessa i odmora

Koncept poslovnih putovanja nije nešto novo. Mnogi poslovni ljudi biraju isključivo poslove na kojima će imati priliku ne samo poslovno napredovati, već i puno putovati. Na našem smo blogu nedavno već pisali o digitalnim nomadima, osobama koje rade isključivo putem svojih laptopa i pametnih telefona kako bi svakih nekoliko mjeseci mogli promijeniti svoje mjesto boravišta. Stoga ne čudi da za putovanja koja su navodno savršen spoj poslovanja i putovanja postoji poseban termin – bleisure, od engleskog business i leisure.

Filmski festivali u Hrvatskoj

Od kraja devedesetih godina prošlog stoljeća u Hrvatskoj se dogodio procvat filmskih festivala. Mnogi od hrvatskih filmskih festivala svojoj publici svake godine predstavljaju stotine filmova koji se inače ne prikazuju u kinima. Stoga ne čudi da većina njih privlači i strane goste i zaljubljenike u film. U nastavku vam donosimo pet najboljih hrvatskih filmskih festivala!

Adventska putovanja

Dolaskom prosinca ulazimo u razdoblje adventa i pripremanja za Božić i božićne praznike. Ono vrijeme u godini kada svi uživamo u toplim napitcima, finoj hrani i znakovima pažnje od naših najdražih. Od kraja studenog pa sve do početka siječnja u velikom broju europskih gradova održavaju se adventski sajmovi, koji privlače velik broj posjetitelja i ljubitelja božićnog duha. U nastavku vam donosimo neke od naših najdražih adventskih sajmova diljem Europe.

Želite surađivati s nama?
Javite nam se.

Ili nas posjetite u našim uredima u Rijeci, Opatiji, Crikvenici ili na Krku.