fbpx

Molo Longo

Kako biti savršen domaćin?

savršen domaćin

Kao iznajmljivači, sigurno ste se često puta zapitali kako možete poboljšati svoju uslugu. Mnogo puta je to značilo preuređenje vašeg interijera ili eksterijera i proširenje ponude te nuđenje dodatnih sadržaja, poput parkirnih mjesta i slično. No dočekivanje gostiju i stvaranje prave atmosfere tijekom njihovog boravka u vašem smještaju može biti ključno za njihovo cjelokupno iskustvo i ostavljanje dobrog dojma. Iako još uvijek ne postoji knjiga pravila u kojoj možete pročitati kako biti savršen domaćin, mi smo za vas pripremili nekoliko savjeta temeljenih na iskustvima i povratnim informacijama gostiju.

 

PRIJE PUTOVANJA

Iskustvo putovanja počinje već u trenutku kada gost plati prijevoznu kartu i rezervira smještaj. Potrudite se svojim gostima ponuditi što više informacija – o vašem smještaju, mjestu te pravilima i zakonima, ukoliko je to potrebno. U doba pandemije koronavirusa, također je bitno da stranim gostima budete na raspolaganju za sve informacije vezane uz pandemiju. Na primjer, potrudite se potražiti lokalne centre u kojima se mogu testirati. Možete im pomoći i oko organiziranja prijevoza s aerodroma ili dati dodatne informacije o tome gdje se nalazi vaš smještaj, kako biste im što više olakšali da sretno i zadovoljno stignu do vas. Par dana prije njihovog dolaska, podsjetite ih na vrijeme check-ina te proces prijave kada dođu u smještaj.

 

DOLAZAK GOSTIJU I NJIHOV BORAVAK U VAŠEM SMJEŠTAJU

Većini gostiju jako je bitan izgled smještaja. Osim što im je drago vidjeti da smještaj izgleda točno onako kao na slikama, gosti jako cijene kada dođu u prostor koji je čist i uredan, a bitno im je i da su sav namještaj i uređaji funkcionalni i spremni za korištenje. Po njihovom dolasku, dočekajte ih s nekim poklonom dobrodošlice i zaželite im ugodan boravak. Mnogi gosti cijene kada im iznajmljivači stoje na raspolaganju, ali i kada ih previše ne ometaju tijekom njihovog odmora. U doba pandemije također postoji mogućnost da će gosti htjeti imati što manje kontakta sa svojim iznajmljivačima. Pitajte ih imaju li posebne zahtjeve u vezi procesa check-ina te im ponudite mogućnost samostalnog check-ina na ulazu ili putem interneta ili mobilne aplikacije.

 

ODLAZAK GOSTIJU

Nakon što je cijelo putovanje prošlo u najboljem redu, gosti će otići iz vašeg smještaja. Prije njihovog odlaska dobro je da ih obavijestite o vremenu kada moraju izaći iz smještaja te koje sve zahtjeve imate za njih prilikom odjave. Jednako kao i prije njihovog dolaska, možete im ponuditi prijevoz do aerodroma ili autobusne i željezničke stanice, te pomoć oko mjesta na kojem mogu ostaviti prtljagu ukoliko moraju čekati svoj prijevoz kući. Nakon odlaska, podsjetite ih da ostave recenziju na vašoj web stranici, jer vam to može pomoći u pronalaženju novih gostiju.

 

Svoj smještaj možete ponuditi i putem naše stranice, gdje će se naš profesionalni tim pobrinuti za vaše rezervacije.

Podijelite s prijateljima
Share on facebook
Share on linkedin

Želite surađivati s nama?
Javite nam se.

Ili nas posjetite u našim uredima u Rijeci, Opatiji, Crikvenici ili na Krku.