fbpx

Molo Longo

Prednosti rent-a-cara

Prednosti rent-a-cara

Rentacar

Sigurno ste se nekada našli na putovanju bez osobnog automobila te ste bili primorani koristiti alternativne načine prijevoza, poput autobusa, vlakova ili tramvaja. Posao iznajmljivanja osobnih automobila, tj. takozvani rent-a-car servisi, već godinama postaju sve učestalije rješenje za ovakve probleme kod turista koji ne žele ovisiti o voznim redovima i kašnjenjima u javnom prijevozu. Ako ste i dalje skeptični oko ovakvog oblika prijevoza, donosimo vam neke od ključnih prednosti rent-a-cara u odnosu na druge oblike prijevoza za vrijeme putovanja.

 

BRZINA I UDOBNOST

Jasno je da je osobni automobil najefikasniji način putovanja na kopnu. Možete ga koristiti bilo kada i u bilo kojem trenutku, bez da pritom morate ovisiti o nekom voznom redu. Na putovanjima je upravo javni prijevoz ono što često frustrira turiste. Iznajmljivanjem osobnog automobila od nekog od rent-a-car servisa drastično štedite vrijeme, što pak znači da ćete imati puno više vremena za obići sva mjesta na koja želite otići tijekom svojeg putovanja. Možda se želite okupati u nekoj skrivenoj uvali ili posjetiti neko drugo skriveno mjesto do kojega ne možete doći javnim prijevozom. Iznajmljenim automobilom sa GPS navigacijom odvest ćete se tamo puno brže i za puno manje novca. Osim toga, osobni automobili puno su udobnije prijevozno sredstvo od većine vozila javnog prijevoza. Rent-a-car posebno je popularan i među poslovnim ljudima, koji često putuju isključivo kako bi obavili bitne sastanke te nemaju vremena za gubljenje.

 

NISKE CIJENE NAJMA

Osim rent-a-cara, uvijek postoji opcija taksija ili Ubera i sličnih servisa. Ipak, najveći problem kod ovih usluga je njihova nerijetko visoka cijena za relativno kratke udaljenosti. Ako planirate više putovati, rent-a-car svakako je bolja opcija. Cijene najma za rent-a-car u Hrvatskoj kreću se već od oko 100 kuna, ovisno o vozilu i vremenu najma. Stoga omjer cijene i vremena koje štedite te slobode koju imate prilikom putovanja nije zanemariv. A za one koji se ne snalaze na novim cestama i ne vjeruju svojim vozačkim sposobnostima, u nekim servisima postoji i opcija rent-a-cara s vozačem, koja je dakako skuplja, ali i dalje može biti isplativija. Ako putujete s većom skupinom ljudi, uvijek možete iznajmiti i manji kombi ili automobil s više sjedala.

 

BRIGA O OKOLIŠU

Iako korištenjem javnog prijevoza puno manje zagađujemo okoliš, puno rent-a-car iznajmljivača u svojoj ponudi ima i električne automobile. Oni su dakako daleko „zeleniji“ oblik putovanja osobnim automobilom od klasičnog osobnog automobila koji za vožnju koristi benzin.

 

Naravno, željeli bismo također naglasiti da prije iznajmljivanja osobnog vozila dobro proučite automobile u ponudi, koji su uvjeti i cijene iznajmljivača. Zatražite i popis svih nepravilnosti koje postoje na vozilu te provjerite vozilo prije preuzimanja, kako se te nepravilnosti prilikom vraćanja vozila ne bi pripisale vama. Nakon što ste sve proučili i iznajmili vozilo, vaša avantura može započeti!

Podijelite s prijateljima
Share on facebook
Share on linkedin

Želite surađivati s nama?
Javite nam se.

Ili nas posjetite u našim uredima u Rijeci, Opatiji, Crikvenici ili na Krku.