fbpx

Molo Longo

Prednosti solo putovanja

Prednosti solo putovanja

Group of friends traveling together

Razni zaljubljenici u putovanja proputovali su svijet potpuno sami, bez prijatelja ili članova obitelji koji bi im pravili društvo. Ipak, ideja putovanja nasamo mnogima se čini potpuno zastrašujuća, i to iz više razloga. Neki se boje postati meta lopova, neki da se neće moći sporazumjeti u stranoj zemlji, a neki jednostavno ne vole provoditi vrijeme nasamo. Zašto solo putovanje može biti odlična ideja i koje su sve prednosti putovanja nasamo, doznajte u nastavku.

 

BIT ĆETE SAM SVOJ GAZDA

Na grupnim putovanjima ponekad je teško dogovoriti plan putovanja. Teško je zadovoljiti potrebe svih putnika, a što vas je na putovanju više, taj će zadatak biti sve teži. Često puta ćete stoga morati napraviti kompromis i zanemariti svoje želje te završiti putovanje bez da ste posjetili baš to jedno mjesto na koje ste silno željeli otići. Solo putovanje stoga može biti savršena prilika da budete sam svoj gazda. Vi radite plan putovanja, što znači da možete posjetiti i razgledati sva mjesta koja želite, a ponekad možete i jednostavno ostati u svojoj sobi i gledati TV. Vi odlučujete!

 

FINANCIJSKI JE ISPLATIVIJE

Kada putujete sami, nemate nepredviđenih troškova. Puno je lakše pratiti koliko i gdje trošite. Na grupnim putovanjima često će se dogoditi da će netko od vaših suputnika htjeti pojesti večeru u nekom novom restoranu ili otići u muzej koji vama baš i nije interesantan. Kada radite svoj plan putovanja, radite i svoj plan financija, što je još jedna od velikih prednosti kada putujete solo.

 

PRILIKA ZA PRAVI ODMOR

Putovanje u grupi može biti zabavno. Sve svoje uspomene stvarate zajedno s grupom, zabavljate se i nikada niste sami. No, to u nekom trenutku može postati naporno. Ponekad nam čak i na putovanjima treba malo vremena nasamo za razmišljanje i opuštanje. Solo putovanje stoga može biti odlična prilika za pravi odmor. Manje koristite svoje pametne telefone i ostale uređaje, pročitajte neku knjigu i samo se prepustite atmosferi mjesta i kulture u kojoj se nalazite. Naravno, u redu je ponekad se javiti i obitelji i prijateljima i provjeriti društvene mreže, ali najbitnije je da imate vremena za sebe.

 

RAD NA SEBI

Na solo putovanje možete se uputiti i kako biste radili na sebi. Ukoliko učite neki jezik, na primjer, putovanje na govorno područje tog jezika može biti savršena prilika za unaprjeđivanje vaših jezičnih vještina. Također, istraživanje strane zemlje i kulture može biti odlična prilika za upoznavanje sebe i izlazak iz vlastite zone komfora.

 

STVARANJE NOVIH PRIJATELJSTAVA

Grupe turista znatiželjnim lokalnim stanovnicima mogu biti zastrašujuće ili iritantne. Stoga ćete sami na putovanju vjerojatno moći upoznati više novih ljudi, a možda i stvoriti neka nova prijateljstva. Mnogi solo putnici na taj su način stvorili prijatelje za cijeli život, a često se dogodilo i da su pronašli nove poslovne prilike.

 

A za smještaj na vašem solo putovanju u Hrvatskoj, pobrinut ćemo se mi!

Podijelite s prijateljima
Share on facebook
Share on linkedin

Želite surađivati s nama?
Javite nam se.

Ili nas posjetite u našim uredima u Rijeci, Opatiji, Crikvenici ili na Krku.