fbpx

Molo Longo

5 mjesta u Rijeci koje morate posjetiti

5 mjesta u Rijeci koje morate posjetiti

Korzo

Često gledamo na Rijeku kao na grad kroz koji prolazimo na putu prema nekoj drugoj destinaciji, međutim, pritom nismo ni svjesni brojnih zanimljivosti koje propuštamo. Ovaj grad koji teče skriva pregršt bisera koji tek čekaju da ih otkrijete. Donosimo vam 5 mjesta u Rijeci koje morate posjetiti.

  1. Trsatska gradina
 

Uživajte u pogledu na čitav riječki stari grad s ove posebne lokacije koja je nekoć služila za kontrolu puta iz unutrašnjosti prema moru. Osim što ćete ponešto naučiti, vrijeme si možete ispuniti posjetom galeriji ili caffe baru, a ljeti i pokojem koncertu ili kazališnoj predstavi na otvorenom.

  1. Korzo
 

Riječka „ulica broj jedan“ nezaobilazno je mjesto bez obzira na to jeste li u Rijeci na samo nekoliko sati ili je riječ o višednevnom posjetu. Jedinstveno je to iskustvo, posebice ljeti, kada se ovom neobičnom šetnicom isprepliću i turisti i lokalci. Na terasama kafića i restorana traži se mjesto više, a tu su naravno i klupice, fontane, kao i gradska ura. Najživlje mjesto u Rijeci i tijekom dana i tijekom noći definitivno je Korzo.

  1. Plaža Ploče
 

U ljetnim mjesecima nemojte propustiti posjetiti neku od riječkih plaža. Znamo, plaža nije prvo što pomislite kada razmišljate o Rijeci, ali dajte nam priliku. Naša preporuka je plaža Ploče smještena uz bazenski kompleks na Kantridi. Pregršt sadržaja poput košarke na vodi, odbojke na pijesku, ugostiteljskih objekata čini ovu plažu omiljenim okupljalištem Riječana. Plaža je inače nositelj Plave zastave, usput da spomenemo.

  1. Učka
 

Čak i ako niste planinarskog duha, vjerujte nam na riječ, isplati se potruditi se i uživati u jedinstvenom pogledu koji se pruža s 1396 metara nadmorske visine na vrhu Učke. Park prirode Učka skriva pregršt bisera – ne propustite ih!

  1. Muzej Peek & Poke
 

Jamčimo vam da će vas ovaj jedinstven muzej starih računala i informatičke tehnologije katapultirati u djetinjstvo. Muzej je poznat i pod imenom „Muzej djetinjstva“, a sada znate i zašto – u svakom slučaju, toplo preporučujemo.

Podijelite s prijateljima
Share on facebook
Share on linkedin

Želite surađivati s nama?
Javite nam se.

Ili nas posjetite u našim uredima u Rijeci, Opatiji, Crikvenici ili na Krku.