fbpx

Molo Longo

Jesen u Lici i Gorskom kotaru

Risnjak

Nakon ljetnih vrućina i razdoblja godišnjih odmora dolazi jesen, kada smo primorani vratiti se svojim ustaljenim i užurbanim stilovima života te kada imamo sve manje i manje vremena za putovanja. Ipak, vikendom si možemo dozvoliti dati malo oduška i isplanirati savršen pustolovinu za sebe i svoje najdraže. Za vas smo pripremili nekoliko ideja za kratke izlete u Lici i Gorskom kotaru, mjestima gdje jesen možete iskusiti iz prve ruke.

Kamačnik

Kanjon Kamačnik nalazi se u blizini mjesta Vrbovsko u Gorskom kotaru. Na početku staze koja vodi kroz kanjon, nalazi se restoran gdje se prije, a i poslije puta, možete okrijepiti uz neki od specijaliteta iz njihove ponude. Sama staza prolazi pored potočića i slapova te netaknute prirode ovog kraja. Voda je ovdje toliko bistra da se u njoj zrcali okolna priroda. U zadnjih nekoliko godina, sve više posjetitelja otkriva ljepote i čari Kamačnika.

Klek

U jednom od gradića koji se nalaze na granici između Gorskog kotara i Like smjestila se i planina koja se smatra kolijevkom hrvatskoga alpinizma. Riječ je naravno o gradu Ogulinu, a planina je Klek. Do Kleka možete doći putem više staza koje se razlikuju po težini uspona i krajoliku kroz koji vas vode. Prije samoga vrha na 1182 metra nadmorske visine, naići ćete i na planinarski dom koji je uglavnom otvoren vikendima, a gdje se možete okrijepiti domaćom hranom. S vrha pružit će vam se predivan pogled na sam grad i okolna naselja.

„Jesen u Lici“

„Jesen u Lici“ kulturna je i umjetnička manifestacija koja se svakog listopada održava u Gospiću. Osim velikog izbora lokalnih specijaliteta (mliječnih proizvoda, meda, vina i slično), na ovoj manifestaciji moći ćete čuti i vidjeti nastupe raznih ličkih folklornih skupina te izložbe autohtonih životinja. Sadržaji se svake godine nadopunjuju i mijenjaju pa se tako u sklopu „Jeseni u Lici“ redovito održavaju razne tematske izložbe te natjecanja i kušanja meda, sira i rakije.

Kaubojsko selo „City of Roswell“

Kaubojsko selo Roswell pored Fužina nastalo je za potrebe snimanja filmova o indijanskom poglavici Winnetou. Nakon snimanja filma, ovo mjesto postalo je prava turistička atrakcija koja svake godine privlači sve veći broj turista. Osim razgledavanja filmskog seta, u ovom kaubojskom selu možete se okrijepiti u restoranu brze hrane te posjetiti špilju Vrelo koja se nalazi pored naselja. U jesensko vrijeme, selo je otvoreno vikendom, a pun je pogodak za sve ljubitelje Divljeg zapada i kaubojskih filmova.

Nacionalni park „Risnjak“

Kao i Klek, naša posljednja preporuka također je prijedlog za ljubitelje alpinizma. Risnjak se nalazi pored Delnica, a na području parka skriva se pravo malo bogatstvo flore i faune. Iako je ovaj park puno veći izazov od već spomenute planine Klek, pravi zaljubljenici u netaknutu prirodu neće moći odbiti priliku da ga iskuse iz prve ruke.

Kamo god se uputili, Molo Longo je tu da vam osigura vrhunski smještaj.

Podijelite s prijateljima
Share on facebook
Share on linkedin

Želite surađivati s nama?
Javite nam se.

Ili nas posjetite u našim uredima u Rijeci, Opatiji, Crikvenici ili na Krku.